Turizmi në Tepelenë

Bashkia Tepelenë kufizohet në veri me bashkinë Memaliaj, në lindje me bashkinë Këlcyrë, në jug me bashkinë Gjirokastër dhe në perëndim me bashkinë Himarë dhe Selenicë. Kryeqendra e Bashkisë është qyteti i Tepelenës. Në përbërje të kësaj bashkie ndodhen 4 njësi administrative: Tepelenë, Qendër Tepelenë, Lopës dhe Kurvelesh, ndërsa fshatrat në përbërje të tyre janë si në vijim: - Qendër Tepelenë: Dukaj, Salari, Turan, Mamaj, Veliqot, Bënçë, Dragot, Beçisht, Mezhgoran, Peshtan, Hormovë, Lekël, Kodër, Luzat - Lopës: Sinanaj, Matohasanaj, Dorëz, Dhëmblan, Lab Martalloz - Kurvelesh: Progonat, Lekdush, Gusmar, Nivicë, Rexhin

Tepelena, një vend historik

Në shekujt pas Krishtit u vu re një ndërprerje e veprimtarisë fortifikuese, që përkon me të ashtuquajturën "paqe romake" (Pax Romana), por më tej për të përballuar dyndjet e barbarëve dhe lëvizjet e brendshme ndërtimet u gjallëruan.

Investime ne infrastukture

Përgjatë sezonit turistik të verës zona e Tepelenës ka mirëpritur vizitorë vendas dhe të huaj. Krahas vlerave historike të qytetit si kalaja e gurtë e Ali Pashë Tepelenës, turistët kanë vizituar edhe pejsazhet natyrore të Kurveleshit, objektet e trashëgimisë kulturore, etj.

Community

No posts

Culture

No posts

Sport

No posts

Relax

No posts